Stads wonen in het groen

Wonen in Emmeloord

De Stad Emmeloord is een levendige, ruime opgezette en groene stad gelegen in de gemeente Noordoostpolder. Emmeloord is hét voorzieningencentrum van de omgeving. In de stad vindt u onder andere winkelcentra, horecagelegenheden, scholen en een ziekenhuis. Gastvrij en gezellig, dat kenmerkt het centrum van Emmeloord. U vindt er onder andere bekende winkelketens, gezellige eetgelegenheden, unieke conceptstores en boetiekjes. Het centrum is volop in ontwikkeling, zo wordt er momenteel hard gewerkt aan de Deel en staan er de aankomende periode nog een aantal ontwikkelingen op de planning. Door de centrale ligging en de goede ontsluiting met de A6 en de N50 zijn steden als Almere, Amsterdam en Zwolle makkelijk te bereiken met de auto.

Smedingplein

Het Smedingplein heeft een unieke ligging aan de rand van het centrum, tegenover het Smedingpark. Zo woont u op loopafstand van levendigheid en voorzieningen, maar ook van natuur en ruimte. Dat is stads wonen midden in het groen! Wanneer u Emmeloord binnen komt rijden vanaf de Stadspoort ziet u aan uw rechterkant het iconische gebouw: de Golfslag. Dit gebouw staat al enkele jaren leeg maar is inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar die het gaat opknappen en er appartementen gaat realiseren. Via de brug rijdt u richting rotonde die opvalt door het kunstwerk de Obelisk. Wanneer u rechts af slaat ziet u direct het Smedingplein én het Smedingpark. Een prachtige locatie waar stad en groen in elkaar overlopen.

De straatnaam Smedingplein
Het Smedingplein is vernoemd naar Dr. Ir. S. Smeding, de heer Smeding heeft een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding en uitvoering van de drooglegging van de Zuiderzee. Van 1942 tot 1954 was Smeding landdrost van het Openbaar Lichaam de Noordoostelijke Polder.

Bekijk hier de beschikbare woningen